De stichting

DE STICHTING


De stiching organiseert activiteiten voor jongvolwassenen met autisme in de regio Helmond.

De stichting Help Us Aut - Help(t) jongvolwassenen met autisme verder op het gebied van ontspanning en vrije tijd om het sociaal isolement te voorkomen/ te doorbreken - organiseert en begeleidt al vanaf 2009 activiteiten voor jongvolwassenen met autisme in Helmond.

De stichting stimuleert ook jongvolwassenen met autisme deel te nemen aan reeds georganiseerde activiteiten / evenementen in Helmond opdat zij leeftijdsgenoten buiten hun eigen kring kunnen ontmoeten.

 

De doelgroep:

Jongvolwassenen met een vorm van autisme in de leeftijdsgroep van 18-45 jaar in de regio de Helmond die graag samen met leeftijdsgenoten activiteiten willen uitvoeren en contact willen hebben.

De Stichting biedt mensen met autisme ondersteuning op het gebied van ontspanning/ vrije tijd en wonen om optimale deelname aan de maatschappij voor hen mogelijk te maken en in het algemeen om het sociaal isolement van hen binnen onze maatschappij te voorkomen.
Elk individu, dus ook onze medemens met autisme, heeft recht op een volwaardig bestaan.
Mensen met een vorm van autisme zijn niet in staat of vragen in het algemeen extra aandacht om zo zelfstandig mogelijk een volwaardig bestaan binnen onze maatschappij op te bouwen.
De stichting is een initiatief van Lianne van Rooij zelf moeder van een volwassen zoon met autisme.
De stichting heeft een Anbi status.
Image

Facebook berichten stichting HELP US AUT